• Ευρύχωρα Διαμερίσματα στην Ελιά Σιθωνίας Χαλκιδικής

    Ευρύχωρα Διαμερίσματα στην Ελιά Σιθωνίας Χαλκιδικής

  • Ελάτε στην μαγεία των θαλασσών στην Ακτή Ελιάς στη Σιθωνία Χαλκιδικής

    Ελάτε στην μαγεία των θαλασσών στην Ακτή Ελιάς στη Σιθωνία Χαλκιδικής

  • Τεράστιος κήπος για κάθε σας δραστηριότητα

    Τεράστιος κήπος για κάθε σας δραστηριότητα

Περιοχη

Η Σιθωνία είναι χερσόνησος του νομού Χαλκιδικής και αποτελεί την λεγόμενη μεσαία χερσόνησο από τις τρεις του νομού. Η χερσόνησος της Σιθωνίας χαρακτηρίζεται από γραφικές περιοχές με έντονο ανάγλυφο και τις οργανωμένες ή απομονωμένες παραλίες της, καθώς και δάση πεύκου που χαρακτηρίζουν το τοπίο της.

Ανάμεσα στα πολλά μέρη της Σιθωνίας, είναι η αρχαία πόλη, το κάστρο και η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στη Τορώνη, οι ανεμόμυλοι στη Συκιά και η εκκλησία του 16ου αιώνα στη Νικήτη. Η Νικήτη αποτελεί και την έδρα του δήμου Σιθωνίας. Το Πόρτο Κουφό είναι το μεγαλύτερος όρμος και το πιο φυσικά ασφαλές λιμάνι στην Ελλάδα, που μνημονεύεται από τον Θουκυδίδη. Μεγαλύτερος οικισμός είναι ο Νέος Μαρμαράς, που βρίσκεται στην μέση της χερσονήσου και είναι το κυριότερο εμπορικό κέντρο της περιοχής. Εκεί βρίσκεται και η μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα του Πόρτο Καρράς.

Μέσα σε όλο αυτό το παραδεισένιο τοπίο, μία σχεδόν ευθεία ακτογραμμή, με μοναδικά χρώματα και πεύκα που κυριολεκτικά πέφτουν μέσα στο νερό, είναι η Ακτή Ελιάς. Η Ακτή Ελιάς είναι ίσως μία από τις πιο γραφικές περιοχές της Χαλκιδικής. Βρίσκεται μεταξύ Νικήτης και Νέου Μαρμαρά στη Σιθωνία και σε απόσταση μίας ώρας από το αεροδρόμιο Μακεδονία. Είναι καταπράσινη περιοχή όπου οι ελιές αλλά και τα υπόλοιπα δέντρα της περιοχής φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Έχει έντονη τουριστική κίνηση τους θερινούς μήνες. Σημαντικότερες αποστάσεις από την Ακτή Ελιάς (Νικήτη) Νικήτη: 12 Km Νέος Μαρμαράς: 7 Km Golf Club Πόρτο Καρράς: 10 Km Μαρίνα Πόρτο Καρράς: 10 Km Αεροδρόμιο: 95 Km Νοσοκομείο: 15 Km Αρχαιολογικοί χώροι: 12 Km
 

Κοντινές Ακτές

2χμ Ακτή Σπαθιές
2,5χμ Ακτή Καλόγριας
2,5χμ Ακτή Κοβιού
3χμ Λαγόμανδρα

Elia Beach Koviou
Elia Beach Neos Marmaras Sithonia
Elia Beach Agios Ioannis Beach
Elia Beach Nikiti
Elia Beach Spathies
Lagomandra 01

Επικοινωνία

ELIA Apartments Sithonia
Νικήτη - Σιθωνία
Χαλκιδική, 630 88
τηλ: +30 6932739346 (Viber, WhatsApp) & 23750 81250

Management: Joe Psarra

ΜΗ.Τ.Ε 0938Κ123Κ0596500

 

Πού είμαστε

Social

Newsletter